Lehen Hezkuntza 1 mailako ikasleak irakurketa idazketaren prozesuan murgilduta daude. Silaba asko ezagutzen dituzte jada, eta horrek konfiantza ematen die irakurketan trebatzen jarraitzeko eta baita idazketarako ere. Ikasleak hasi dira larritik xeherako urratsa ematen. Prozesu honetan bakoitza bere erritmoan doa aurrera, baina taldean ikastearen garrantzia azpimarratzekoa da. Elkarrengandik eta elkarrekin ikasiz, irakurketa esperientzia aberasgarri bihurtzen […]
DONOSTIA HISTORIKOA EZAGUTZEN
DBH 1.mailako ikasleekin Donostian egon ziren otsailaren 28an. Irteera honetan, gizarte ikasgaiarekin zerikusia zuen ginkana moduko bat egin behar izan zuten hiriko Alde Zaharrean zehar. Hala, ikasleak taldetan banatu eta talde bakoitzari orri bana eman zitzaion bertan ageri ziren puntu historiko desberdinetan selfie edo argazki bana atera zezaten. Donostiako gune historikoak ezagutu dituzte beraz! Argazki gehiago […]
KOMUNITATEARI ZUZENDUTAKO TXARTELTXOAK
Komunitateari Zuzenduriko Proiektuak (KZP) deritzon arloan, berdintasunaren gaia landu ostean, Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzako 2. mailako ikasleek txarteltxo batzuk egin zituzten. Kartulina morea eta M8 ikurra oinarri hartuta, esaldi indartsuak idatzi zituzten martxoaren 7an herri mailan antolatu zen afarira animatu ziren emakume guztientzat. 200 mezutik gora sortu zituzten, eta afarira gerturatu zirenek sorpresa polita jaso zuten […]
ARTE GALERIA ETA DONOSTIARA IRTEERA
Lehen Hezkuntza 3. mailako ikasleen bisita izan zuten Lehen Hezkuntza 5. mailakoek. Azken hauek, Euskara, Ingurunea eta Gaztelerako konpetentzietan prestatutako lanak aurkeztu zizkieten txikienei. Gelan hainbat txoko antolatu zituzten, eta talde txikitan jarrita, egindako lanen inguruan hitz egiten jardun ziren. Hilabete hauetan zehar, Euskara arloan “Artelanen erakusketa” egin zuten. Ikasgela, arte-galeria bilakatuz, egindako collagea, puntillismo marrazkia, mandala… […]
JUNIOR SANDWICH CHEF
LH 6.mailako ikasleek ingeleseko ikasgaian sukaldean ibiltzeko beharrezkoa den hiztegia, esamolde eta bitxikeriak ezagutu dituzte. Ikasitako guztia praktikan jarriz, sandwich originalak sortu dituzte taldeka. Hauen deskribapen zehatz eta zabalak ere idatzi dituzte. Gainera, lehiaketa profesionaletan egiten den bezala gelakideen aurrean aurkeztu ditu dituzte. Enjoy your meal! Argazki gehiago ikusteko, egin KLIK HEMEN.
ASTEAN BEHIN
Garuna astintzeko eta ondo pasatzeko jolasa. Gaurtik hasita, abian jartzen da “Astean behin” izeneko ekimena. “Astean behin”, garunari eragiteko bost ariketaz osatutako erronka edo desafío moduko bat da. Hauek dira ariketak: Hitz jolasa. Zenbaki jolasa. Logika jolasa. Arreta jolasa. Ezetz egin! Ariketak, 5-6 urtetik gorako ikasleei zuzenduta daude eta, adina kontuan hartuta, lau maila bereizten […]
ASTEAN BEHIN_cas
Un juego para activar el cerebro y divertirse. A partir de hoy, se pone en marcha la inciativa “Astean behin” (una vez a la semana) “Astean behin”, es una especie de reto o desafío que consta de cinco pruebas: Juego de palabras. Juego de números. Juego de lógica. Juego de atención. ¡A ver si lo […]
LARRE ETA ZELAIETAN BARRENA
Aurtengo “Agenda 2030”ean jorratuko duten gaia larreak eta zelaiak izanik, gelan honen lanketari ekin diote Haur Hezkuntza 5 mailakoek. Ez dute oso urrutira joan behar horrelako gune berdeak topatzeko, izan ere hemen gertu, ikastola parean badute zelai eder bat. Hau aprobetxatuz bertan topatu ditzakete intsektu, zuhaitz, lore, animaliatxo.. . desberdinak aztertzera atera dira. A ze […]
ARDITURRI ETA LUBERRI
Azaroaren 26an Derrigorrezko Bigarren Hezkuntza 4ko ikasleek Oiartzunera irteera egin dute. Lehen hiruhilekoan geologia lantzen aritu dira ikasgelan eta ikasitakoarekin loturako bi informazio-gune interesgarri bixitatu dituzte: Arditurriko meategiak eta Luberri, Euskal Herriko Geologia Museoa. Lehendabizi Arditurrin meategietara sartu eta bertako mineralak aztertzeaz gain, meategi hauen historia ezagutzeko parada izan dute. Ondoren, Luberri museoan Lurraren historiako […]
LA MODE ÉCOLOGIQUE SUR LE TAPIS ROUGE
DBH 4. mailako frantseseko ikasleak moda etiko eta ekologikoaren inguruan aritu dira lanean lehen ebaluazioan. Fast-fashion edo moda azkarra deiturikoak ezkutatzen dituen ondorio ekologikoak izan dituzte hizpide, baita pobretutako herrialdeetan gure arropak josten eta lantzen dituzten langileen lan baldintza eskasak ere. Esaterako, ba al zenekien soinean daramatzazun galtza bakeroak fabrikatzeko 20 litro ur baino gehiago […]